Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Τρουφάκια για να γλείφεις τα δάχτυλά σου!


truffles

Υλικά
250γρ βούτυρο
250γρ κουβερτούρα
2 ½ πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
1 ποτήρι νερό
1 ποτήρι ζάχαρη
½ φλιτζάνι κονιάκ
Τρούφα χρωματιστή
Χαρτάκια για τρουφάκια
Εκτέλεση
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το νερό. Σε ένα μεγάλο μπωλ σπάμε με τα χέρια μας τα μπισκότα. Μόλις κρυώσει λίγο το μείγμα σοκολάτας το αδειάζουμε στα μπισκότα, ρίχνουμε και το κονιάκ και το ανακατεύουμε. Το αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια βάζουμε την τρούφα σε ένα πιάτο και παίρνουμε μείγμα με τα χέρια μας, το πλάθουμε σε μικρό μπαλάκι και το περνάμε από την τρούφα ώστε να καλυφθεί εντελώς. Τοποθετούμε τα τρουφάκια στα ειδικά χαρτάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου